(085) 06 55 705 (op werkdagen 12.30-13.30) / 06-83658259

Zwangerschap

Een zwangerschapstest is de snelste manier om zekerheid te krijgen. Een positieve test is dus een betrouwbaar bewijs van zwangerschap. Daarnaast kunnen er zwangerschapsverschijnselen zijn, maar die komen niet bij iedereen voor. In het begin van de zwangerschap is het heel gewoon om moe of misselijk te zijn. Doe het rustig aan en slaap wat extra.

Mocht je nog niet gestart zijn met foliumzuur, dan heeft het wel zin om er alsnog mee te beginnen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van het Erfocentrum. Het is nuttig om met het slikken van foliumzuur door te gaan tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Maak hierna gewoon het potje leeg. Foliumzuur helpt namelijk ook heel goed voor de ijzeropname in je bloed.

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Hieruit wordt het hCG-hormoon gehaald. Vervolgens maken farmaceutische bedrijven van het hCG-hormoon een geneesmiddel dat deel uitmaakt van de behandeling van onvruchtbaarheid. Voor meer informatie of aanmelding kunt u kijken op de website van Moeders voor Moeders.

Verdere adviezen

Een heleboel informatie en adviezen voor het begin van de zwangerschap zijn te vinden op de website van zwangernu.nl. In een alfabetische lijst met trefwoorden is daar van alles te vinden, van ‘alcohol' tot ‘werk'.

BELANGRIJK: Roken en het drinken van alcohol hebben een slechte invloed op de groei en de ontwikkeling van jullie kindje. Ook het gebruik van drugs (een joint) is gevaarlijk. Het is 't beste als je al deze dingen laat staan. Praat erover met je partner. Misschien is deze solidair. Samen stoppen, helpt! Ook kun je hulp vragen bij het stoppen met roken. Dit kan bijvoorbeeld via de website van Stivoro.