(085) 06 55 705 (op werkdagen 12.30-13.30) / 06-83658259

Echo zonder indicatie

1 mei 2017 is (als onderdeel van Verloskundigenpraktijk Overbetuwe) Pretecho Bureau Schuytgraaf gestart. Het woord pretecho geeft al aan, dat hier een echo betreft op niet-medische basis.

Bij hoeveel weken zwangerschap je het beste een pretecho kan laten maken is afhankelijk van wat je wilt zien en voor wat voor echo je kiest, 2D of 3D.
Gemiddeld is de termijn waarop je een 2D echo laat maken tussen de 19 en 26 weken. In die periode kan men ook het geslacht al goed zien.
De termijn waarop je een 3D of 4D echo laat maken ligt wat later, zo tussen de 23 en 32 weken. Dit heeft te maken met het feit dat je bij een 3 of 4D echo echt te zien krijgt hoe de baby eruit ziet en als je dit later in de zwangerschap doet, dan heb je een reëler beeld van je baby.

Bij een  2 dimensionale echo zie je een plat beeld van je baby,  je kunt de baby wel goed zien, maar je kunt niet echt zien hoe de baby er straks uit gaat zien. Bij een 2D echo heb je meestal wel real time beelden, dat wil zeggen dat je de baby ziet bewegen en rondspringen.
De meeste bureaus maken zowel 2D als 3D  (en zelfs 4D= bewegend 3D beeld) beelden.
Het leuke van 3D is dat je echt een beeld krijgt van het uiterlijk van je baby. Als je het gezicht ziet, zie je echt de bolle wangetjes, lipjes en een wipneusje. Bovendien kan je bij 3D de baby rondom bekijken. 3D beelden worden opgebouwd uit 2D beelden. Dit houdt in dat men eerst in 2D naar de baby kijkt, het beeld vastzet en dan uit verschillende beeldjes een 3D plaatje opbouwt.
Hierdoor zie je bij 3D beelden dus geen bewegende beelden. De allernieuwste technieken maken het mogelijk om ook in 3D bewegende beelden te zien. Dit noemen we een 4D echo.

Om een afspraak te maken of om meer informatie te vinden klik op www.pretecho-schuytgraaf.nl